Jól megjártuk Zsámbékot

Hát, megjártuk Zsámbékot, fel is léptünk a Határon Túli és Hazai Színjátszók XVII. Fesztiválján.

HomoDram

Maga a hely nagyon szép volt, mi most jártunk itt először. Zselével, Kingával és Viktorral egyik hajnalban kimentünk a romvárhoz is, hogy lefotózhassuk napfelkeltekor. Gyönyörű volt. A szobában keltett némi negatív hangulatot, hogy nagy zajt csaptunk a reggel négy órai induláskor, de azóta megbocsátottak nekünk Nóriék.

HomoDram

A zsámbéki kocsma - azt hiszem, Anna kávézó volt a neve - remek, hangulatos hely csocsóval, billiárdasztallal, játékautomatákkal, és Soproni Ászokkal. Tuti tipp, látnotok kell.

A kocsmai sörön kívül még tetemes mennyiségű és kiváló minőségű töki bor fogyott a helyi kollégium teraszán, finom volt a dinnye is.

Várjunk csak, mi is volt még jó... Azt hiszem, ennyi.

HomoDram

Vagyis, dehogyis: nagyon jó volt még Szabó Csilláék előadása. A Jókai Napok másik fődíjas csoportja, az őrsújfalui ÉS?! Színpad tagjai talán még nálunk is nagyobbat izzadtak, ők ugyanis szabadtéren adták elő A helység kalapácsát.

Barátaink jó előre figyelmeztettek, hogy a fesztivál nem éppen a szervezettsége okán híresült el. Ezt mostantól mi is aláírhatjuk. A kollégiumi reggeli kínálatánál már csak a szervezők szakmai hozzáértése volt szerényebb. A HomoDram fellépését szombaton fél kilencre hirdették meg, a délutáni-esti előadások azonban meglehetős csúszással zajlottak, így az amúgy hálás közönség jócskán elvesztette a türelmét, mire a színpadra léphettünk.

HomoDram

A csúszás miatti idegesség, a reflektorok által produkált hőség és a sebtiben magunkba lapátolt vacsora hatására a HomoDram fennállásának legpocsékabb előadását produkálta. Talán nem is volt olyan jelenet, amelyikben ne követtünk volna el irdatlan bakikat. Gondolom, a közönség még csak elnézte volna nekünk az - amúgy elég szórakoztató - előadás hiányosságait, ha nem útáltak volna meg bennünket, mire a színpadra kerültünk.

Mindegy, ez is utánunk van, tapasztalatnak nagyon jó volt ez a zsámbéki hétvége.

Legközelebb szlovák környezetbe, Turócszentmártonba vagyunk hivatalosak az előadással, a legnagyobb szlovákiai amatőr fesztiválon fogjuk előadni a Negyedik nővért. Magyarul.

Majd arról is beszámolunk.

 



süti beállítások módosítása