Hírarchívum

 

Kanadáról az Új Szóban

Uj szó.png

Ismét egy interjú Rakottyay Katinkkal, ezúttal az Új Szóban. És ismét Kanadáról. Ha még nem unjátok, olvassátok el a teljes beszélgetést az alul található beszkennelt dokumentumban.

Ízelítő:

Hét nap, amely megrengette....

A pozsonyi HomoDram színjátszó csoport díjat nyert a kanadai Liverpool International Theatre Festivalon, az amatőr színjátszók nemzetközi seregszemléjén, ahová előttük csupán két szlovákiai csoport jutott ki, és ahol nekik köszönhetően először hangzott fel magyar szó a színpadon.

A tavalyi Jókai Napok fesztiváldíjas előadását, az Anyád!-at játszották, valószínűleg utoljára. Rakottyay Katalin rendezővel beszélgettünk a siker kulisszatitkairól.

 

 


Interjú

Rakottyay Katinkkal interjút készített a Paraméter. Mi másról, mint a kanadai utunkról. Kati mesélt a fesztiválról, a kanadaiakról, a díszletről és még sok másról. Tegnap pedig Nikivel egyetemben a Pátria Rádió munkatársának meséltek az óceánon túli nagy kalandról. Hamarosan azt is meghallgathatjátok.


Anyád! kanadai sikerei

 

 

 

Nem érkeztünk üres kézzel a kanadai fesztiválról. Megnyertük az Outstanding Visual Presentation díjat, Pupinkat jelölték az Outstanding Actress díjra, Elżbieta Chowaniect, darabunk szerzőjét pedig a Best Original Script díjra. Három jelölésből egyet díjra váltottunk, büszkék vagyunk magunkra.

 

 

 

 

 


Hazaértünk Kanadából

Sikeresen hazaértünk Kanadából. Elöljáróban itt olvashattok egy gyors összefoglalót a nagy utazásról. A kanadai Anyád! bemutatóról itt találtok fotókat. A hajónaplókat itt találjátok, ezek napi bejegyzéseknek indultak, de aztán nem volt elég időnk arra, hogy napi rendszerességgel írjuk. Kanada hatalmas élmény volt mindannyiunk számára, köszönjük, hogy ott lehettünk!


 

 

 

Csomagolunk

 

Pár hét múlva indulunk Kanadába, ezért elkezdtük a díszlet próbacsomagolását, hogy tudjuk, hogyan s miként lehet majd szállítani a 24 fagerendát és társait: kádat és kártyákat. Gerenda kipipálva, a többiek azonban keresik csomagjukat. Részeletek itt.

 

 


Díszletépítés a´la Forma 1

Ezidáig csak az adminisztratív részét intéztük a kanadai útnak (repjegy, szerzői jogok, kérdőívek, utalások...). Ezen a hétvégén azonban nekiálltunk az igazi manuális munkának. Lacival és Robival kiegészülve birtokba vettük a Szőttes próbatermét és kidolgoztuk a "nagyongyorsanépítsükfeladíszletet" - elméletet. Margóra jegyzem meg, hogy amikor tavaly tavasszal először raktuk össze csak a keretet, másfél óránk ment rá. Azóta sem igazán javítottunk ezen. Mostanáig! Nem fogjátok elhinni, de 11 percre (!!!!!!!!!!!!!!!!) limitáltuk a fakeret összerakását az összes függöny és huzal felszerelésével együtt! Nem hiszitek?

 


Május 18., 20:30 - Anyád! Kanadában

Már tudjuk, hogy melyik nap és hány órakor lépünk fel a kanadai fesztiválon. Úgyhogy majd ottani idő szerint május 18-án este fél kilenckor szorítsatok nekünk!

 

Nyilatkoztunk a Pátria Rádiónak

Január 16-án csoportunk két tagja, Rakottyay Kati és Kovács Niki a Pátria Rádió  Tízórai című műsorában jártak. A beszélgetés az Anyád!-ról és a kanadai útról szólt, itt lehet meghallgatni. (Tízórai/Desiata, kb. a felénél kezdődik a HomoDram)


Összegyűltünk!

A HomoDram 2012 májusára meghívást kapott egy kanadai nemzetközi színjátszó fesztiválra, hogy a rénszarvasok és a juharszörpök között bemutassa Anyád! című világhírű előadását. Mivel egy nullás költségvetéssel rendelkező amatőr csoport vagyunk, ezért csak nehezen (vagy még úgy sem) tudtuk volna állni a kb. 4000 eurós repülési költségeket. Ebből kifolyólag úgy döntöttünk, hogy nyilvános gyűjtésbe kezdünk. Amikor elindult a gyűjtés, csak bíztunk benne, hogy legalább az összeg felét sikerül összeszedni, és most, egy hónappal később csak ámulunk, mennyi jó ember gondolt ránk. Igen, megvan a pénz, a Homodram májusban Kanadába repül. Köszönjük a támogatást és mindenkit szeretettel várunk a májusi régi-új Anyád! bemutatónkra, ahol kisebb szereplőcserével (Rakottyay Katink ugyanis átvette Nóra szerepét) a nagy út előtt még a hazai közönségnek is eljátsszuk előadásunkat.


 

Üdvözlet, Ádám!

 

 

2012. március 26-án délelőtt 10:55-kor megszületett Juhász Ádám, Nóri és Laci kisfia, a HomoDram következő generációjának nagy színésze. Anyuka és gyereke egyaránt jól vannak, Ádám csodaszép. Méretei: 3,60 kg, 53 cm. Üdv e világon kisemberke!

 

 


 

A DRÁMA ESZKÖZTÁRA AZ IDEGEN NYELVEK TANÍTÁSÁBAN

Helyszín: Magyar Köztársaság Kulturális Intézete (Pozsony, Védcölöp (Palisády) út 54.)

Időpont: 2011. november 7. · 16:00 - 18:00

Az előadás/foglalkozás témájáról: Az idegen nyelv tanításának egyik legérzékenyebb pontja a célnyelvi beszélgetés. Miről? Hogyan? Lehetnek-e a nyelvtanárnak közös témái a kamaszokkal? Mit tegyünk, hogy ne legyen parttalan a beszélgetés? Ebben segít egy fotó vagy egy tárgy és a dráma eszköztára.

Vatai Éva magyar–francia szakon végzett a debreceni KLTE-n. 1988 óta a pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanára, ahol tíz évvel ezelőtt megalapította a magyar–francia két tanítási nyelvű tagozatot. 1996-ban szerzett drámapedagógiai képesítést, számos cikk és kiadvány szerzője, külföldi és magyarországi tréningek vezetője.

Szervezők: Kuklits Katalin volt Homodram-tag és Matyi Gabtsika tiszteletbeli Homodram-tag


Babyboom, babyboom...

Most érkezett a friss hír, hogy Ivanics Juli volt tagunk és Veres Pista majdnem volt tagunk ma reggel, azaz 2011. október 4-én pontban 10.32-kor szülőkké váltak. Veres Rebeka 3,35 kilót nyom és 51 centi "magas". Anyuka és lánya egészségesek. Hamarosan fotóval is szolgálunk, addig pedig jó babázást kívánunk az újdonsült anyukának és apukának!

 

 

 

És íme az ígért fotó Rebekáról

 

 

 

 

 

 

 


Babyboom

 

 2011. augusztus 31-én látta meg a napvilágot Edit, Cehelská (Bognár) Zsuzsi volt tagunk és férje, Ľudovít Cehelský közös gyermeke. A babának és a mamának egyaránt jó egészséget kívánunk!

 

 


 A Homodram család új tagja

 

Büszkén jelentjük, hogy július 30-án megszületett Ecser Flóra Hannah, a Homodram volt tagjainak, Verának és Máténak első gyermeke. A kis családnak szívből gratulálunk!

 

 

 


Fülbevalók by Pupi

Ez itt a reklám helye! Pupi, csoportunk egy éve már oszlopos tagja nem csak színt játszani tud mesteri fokon, de színes fülbevalókat is gyártani. Kedvcsinálónak íme néhány mintapéldány, de ennél sokkal többet találtok itt

 

 

 

 

Grill HomoDram módra

Mint minden évben, idén is levonultunk a tó partjára, hogy kolbász odorral provokáljuk a fogyásra vágyó, tó körül rohangáló embereket, ja és persze hogy esőtánccal ünnepeljük meg az idei komáromi fellépésünket. Ez alkalommal az eső elmaradt, de volt helyette  egy jó kiadós szúnyog offenzíva, ami furcsa módon csak Nórit nem vette célpontjául. Vajon mi lehet Nóri titka? Köze lehet ahhoz, hogy előadás alatt mindig magával cipeli a retiküljét? Hmm.. :D

A képeket a grillezésről a linkre kattintva tekinthetitek meg.


Próbaterem kerestetik!!!!

Várjuk annak a jótét léleknek a jelentkezését, akinek tulajdonában van egy helység, ahol a Homodram bármikor próbálhatna. Paraméterek: Pozsonyban legyen, elférjen benne a 3x3x2,5 méteres díszletünk és télen ne legyen benne hideg. Fizetni sajnos nem tudunk, de nagyon hálásak lennénk. Előre is köszönjük a sok-sok jelentkező kedvességét!


Anyád!-dal a FORMAfest-en

Augusztus 27-én ismét FORMAfest Párkányban! A Homodram is képviseltetni fogja magát a rendezvényen, Anyád! című előadásunkat délután 3 órakor tekintheti majd meg a nagyérdemű. A pontos helyszín: Hlavná 8 (a régi Protex épülete). A fesztivál teljes programját a logóra kattintva lehet tanulmányozni, az Anyád! beharangozója pedig itt nézegethető. Mindenkit várunk szeretettel!


Jókai napok - beszámolunk

Mint minden éven, most is tele élményekkel érkeztünk haza Komáromból, a Jókai Napokról. Hogy mi mindent éltünk át és tapasztaltunk meg, elolvashatjátok a beszámolók között.

Kovikatinak köszönhetően pedig sok szép képpel gazdagodott a Facebook-os oldalunk is.


Színjátszó tábor 2011

Az immár hagyományos nyári színjátszó táborba szeretettel várunk minden diák- és felnőtt színjátszót, aki a nyara egy részében szeretne játékosan "színház-csinálást" tanulni. Oktatók:
Sereglei András - rendező, drámatanár
Szabó Csilla - rendező, drámatanár
Solténszky Tibor - dramaturg
Víg Ágnes - mozgás- és drámatanár
Hernádi Kriszta - beszédtanár
Kovács Áron - zene- és drámatanár
A 9 nap alatt elkészülő produkciókat a nagyközönség a kilencedik napon este a helyszínen megtekintheti.
További info: vmkmoni@stonline.sk

A tábor július 29 és augusztus 7 között kerül megrendezésre Karván. Mindenkinek ajánljuk figyelmébe, aki szeret játszani, színjátszani, jó társaságban múlatni az idejét. A Homodram idősebb tagjai ezekben a táborokban "nevelkedtek", a fiatalok - Pupi és Kovikati -  pedig idén készülnek először nekivágni. Olyan produkciók születtek az évek során ott, mint a Nyári kalandozások és a Borsógörgető, illetve a Beszámolók között elolvashatjátok Laci írását is az egyik tábori élményéről. Legyen ez elég motiváció gyanánt.

További információkat a Facebook-on vagy a fent említett e-mail címen kaptok!


 Mégsem leszünk ott leszünk Krasznahorkán!

Idén is lesz Gömbaszögi DH tábor Krasznahorkán. És az Anyád!-nak is ott kellett volna lennie. Sajnos le kellett mondanunk a fellépésünket. Ettől függetlenül minden fesztiválozóak jó szórakozást kívánunk!

  


 Újabb fotók az Anyád!-ról

A Visszhang szerkesztőségének köszönhetően tulajdonunkba kerültek a Jókai Napok-os fellépésünkről készült fotók. Akit érdekel, megnézheti őket a Galériában.


Interjú

Az Új Szóban megjelent egy interjú Naszlady Évával, A Jókai Napok egyik zsűritagjával. A beszélgetésben egy mondat erejéig megemlíti a Homodramot is, tehát érdemes elolvasni :)


Homodram a Visszhangban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Díjeső a Jókai Napokon

Büszkén jelentjük, hogy szombaton sikeresen bemutattuk az Anyád!-at a Jókai Napokon. A közönség szerette az előadást, a zsűritől pedig nagyon építő kritikát kaptunk. Három díjjal jöttünk haza a fesztiválról: különdíj a legjobb látványért, a legkreatívabb előadás díja és a fesztivál díj.


Bemutattuk

Pénteken sikeresen bemutattuk az Anyád!-at az Ifjú Szivek színháztermének telt házas közönsége előtt. Ízelítőnek íme pár fotó, a többit megtekinthetitek a Galériában.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Irány a Jókai Napok!

Szombaton, azaz június 18-án pontban délben lesz a következő fellépésünk, méghozzá a Jókai Napok keretein belül. Mindenkit szeretettel várunk oda (is).

A fesztivál teljes műsorát itt találjátok.


BEMUTATÓ!BEMUTATÓ!BEMUTATÓ!BEMUTATÓ!

A HomoDram bemutatja Anyád! c. trag(ikom)édiáját.

 

 

Szereplők:

Nő I – Czuczor Nóra
Nő II – Kovács Nikolett
Nő III – Gál Andrea
Nő IV – Kovács Katalin

Rendezte: Rakottyay Katalin

Technika: Csambal Tamás

 

 

 

 

 

Helyszín és időpont: Ifjú Szivek színházterem (Mostová 8, Pozsony), Június 10, 19:00

A darabról: A kortárs lengyel drámában szövevényes családi kötelékek és nemzedékről nemzedékre szálló családtragédiák jelennek meg. A főhősök az alkoholizmusba, workoholizmusba menekülő nők, akik őseik szellemével próbálják megvívni a harcot, nem tudatosítva mindeközben saját felelősségüket félresiklott életük miatt. A változás a legfiatalabb nő személyében jöhet el, de vajon képes-e megbírkózni az ősöktől kapott teherrel és új életet kezdeni?

 Köszönet érte: Zselé, Csambi, Laci, Ifjú Szivek, Szőttes

 


Hétvégi próbamaraton

Vészesen közeleg a tizedike, mi is egyre jobban izgulunk. A darab ugyan már készen van, de a szövegtudás és egyéb „apróságok” még hagynak kivetnivalót maguk után. Ezért aztán a hétvége is a próba jegyében telt a HomoDram háza táján.

Beszámolónkat a Beszámolók között olvashatjátok.

 


Változás a Jókai Napokon

A Facebookon már értsülhettetek arról, hogy idén indulunk az Anyád!- dal a Jókai Napokon (hehe, tudunk mi címet választani). Viszont a program egy kicsit megváltozott... Péntek este helyett szombat délben lépünk fel. Az eredeti programot itt tekinthetitek meg.

Ha véletlenül lemaradnátok a bemutatónkról vagy szeretnétek minket újra megnézni, a fesztiválon lehetőség nyílik rá :)


június 10. vs. június 10.

HomoDram

Nevezzük véletlennek vagy furcsa egybeesésnek, mindenesetre az idei darabunk bemutatójának napja egybeesik az előző előadásunk, a Negyedik nővér temetésének dátumával. Na ez most vajon jó jel vagy rossz ómen?! Itt lehet szavazni :)

 


Végre megszületett!

HomoDramCsapatunk vakmerő tagjai, azaz Katyi és Nikíja tegnap ellátogattak az Ifjú Szívekbe szerencsét próbálni terem ügyben. És igen, remek együttműködés eredményében megszületett az új darabunk premierjének időpontja és helyszíne! Ezennel is köszönjük az Ifjú Sziveknek, hogy június 10- én, pénteken 19.00 órától használhatjuk a színháztermüket és bemutathatjuk az előadásunkat. Cím: Mostová 8, Pozsony.

Mindekit sok szeretettel várunk! Hogy Nikíja szavaival éljek: pöpi lesz! :)


 

 

A Multimédiák közé feltöltöttünk egy interjút, amelyik a PátriaRádióban hangzott el, közvetlenül a prágai vendégszereplésünk előtt. Nyolc perc tömény érdekfeszítés, móka, kacagás, önvallomás - érdemes maghallgatni.

És természetesen még mindig eléggé aktuális a beszámoló a prágai fellépésünkről, amelyet Szvancsi követett el - és még csak rugdosnunk sem nagyon kellett.


Felolvasószínház

A Homodram jelenlegi és volt tagjai közül egy-néhányan részt vettek a Poós Zoltán:Inzultusok című darabból megszületett felolvasószínház-projectben. Az előadás a Jókai Napok off-programjaként készült, de a nagy sikerre való tekintettel 2010 őszén Budapesten is bemutatták.

Az Alma Materban megjelent vélemény:

 


A HomoDram még sohasem lépett fel Nyitrán, de most végre javítunk ezen a tarthatatlan állapoton. Közhírré tétetik tehát, hogy a Negyedik nővér című előadást legközelebb a nyitrai UTA fantázanevet viselő új stúdiószínházban tekintheti meg a nagyérdemű, április 2-án,  este 8 órai kezdettel. A helyszín: Univerzitný tvorivý ateliér - UTA, ŠD Nitra, B. Slančíkovej 1, Nitra. Itt egy térkép is, hogy biztosan odataláljatok. Várunk benneteket.


Impróklip a jútúbon

Igen, tudjuk, most elsősorban be kellene számolnunk a hétvégi prágai fellépésünkről. Meg is lesz az élménybeszámoló, ígérjük. Csak előtte még hadd hívjuk fel a figyelmeteket egy hangulatos kis klipre, amelyet a Régióportál munkatársa, Katona Tomi készített.

Főként azoknak ajánljuk, akik ott voltak a februári pozsonyi Imprófeszten, meg persze azoknak is, akik nem voltak ott, hogy tudják, miről maradtak le.


Igyime Prága

A HomoDram következő fellépése Prágában lesz, méghozzá már most pénteken!

A prágai magyar egyetemisták klubja, az Ady Endre Diákkör meghívására utazunk a cseh fővárosba, hogy részt vegyünk a márciusi ünnepségeken. Aktuális repertoárdarabunkat, a Negyedik nővért játsszuk a Prágai Magyar Kulturális Központban.

Három évvel ezelőtt egyszer már jártunk Prágában, akkor az Ember embernek farkaca című Marquez-átirattal léptünk fel. Lehet, hogy az akkori sikerre való tekintettel hívtak meg most is. A fellépés ideje péntek tizenhárom, este hat óra.

Megyünk, gyertek ti is!


Benne voltunk a tévében

Szerdán, március 4-én a szlovák közszolgálati tévé Magyar magazinja is beszámolt a pozsonyi imprófesztről - képpel, hanggal, ahogy kell. A szerkesztő, Bárdos Ági még egy rigmust is írt, olyannyira inspirálva érezte magát általunk.

Lehet, hogy volt, aki nem látta a riportot, ezért - némi technikai nehézségek árán - feltöltöttük a jútúbra, a többi HomoDram-videó közé. Nem lett igazán jó minőségű, de aki nagyon kíváncsi rá, itt megnézheti. Meg akit nem riaszt el, hogy fényesre dícsérnek benne minket...

 


Farsangit rögtönöztünk

 

Szombaton eljött a nagy nap, a HomoDram társszervezte improvizációs fesztivál.

A Farsangi Rögtönzések fedőnevű buli várakozáson felül jól sikerült, nyolc csapat mérte össze improvizációs tudását Pozsonyban. Mivel a HomoDram sem akart kimaradni a játékból, mi is kiállítottunk egy négytagú csapatot, a HáDét. Kovács Kati, Krasztev-Kovács Ancsi és Juhász Laci mellé Pankovics Peti barátunk szállt be a kvatróba.

Nóri és Rakottyay Kati megírták, hogyan kell írni egy imprófesztes beszámolót. És még csak annyi, hogy a HomoDram csapata szerezte a legtöbb pontot, így első helyen végeztünk az imprófeszkón.Köszönjük a gratulációkat... :)

UPDATE:

Jürgen beszámolója itt olvasható



A szlovák fővároshoz kapcsolódó weblapokról áttekintést nyújtó pozsony.lap.hu linkgyűjtő oldal Színház rovatába - a nagy és profi és szlovák teátrumok közé - felvette a HomoDram honlapját. Köszönjük, majd igyekszünk rászolgálni a kitüntető bizalomra.


 

Lehet, hogy valaki észrevette (remélem, igen), hogy új fejléc került a HomoDram blogjára. A régi képet nemcsak azért cseréltük le, mert uncsi volt már, hanem mert nem is volt rajta mindenki a tagok közül. Itt van tehát ez a semlegesebb új kép, készült Csambi barátunk egyik fotójának felhasználásával.


 

 
A HomoDram – mindenkit megelőzve – már meg is ünnepelte a karácsonyt. December 17-én, a szokásos szerdai próbával kötöttük össze egymás megajándékozását és gyakoroltuk az otthoni, ünnepi zabálást is.

Mivel a dolog már tavaly karácsonykor is bevált, mindenki hozott egy ajándékot, amiről nem tudhatta, kié lesz. A megajándékozott személyét kisorsoltuk, így lett Nikié Szvancsi könyve, RakiKatié Lackó fotója, Nórié Vera kulcstartója, Miszié Juli sörös-mézes kalácsa stb.

Nem maradt el az ünnepi vacsi sem – kocsonya, mogyoró, sütemények, torta, alma és még sok minden más került az asztalra. Az első üveg bort még a próba hevében sikerült széttörnünk, a többi a karácsonyi vacsora áldozatásá vált.
 

Mivel hatan ott voltak a csoportból, egyértelműen HomoDram-aktualitásnak minősül, hogy december második hétvégéjén Lackó, Miszi és Csambi sufnituning stúdiófotózást rendezett Misziék pozsonypüspöki házában.

Az improvizált házistúdióban a lányok hosszú órákon át kóstolgatták a modelling gyötrelmes kenyerét, a fiúk pedig bőszen kattintgattak. Ahhoz képest, hogy modellek és fotósok egyaránt amatőrök voltak, egészen jól sikerült képek készültek.

Itt van négy felvétel, mutatóba, Nikiről, KoviKatiról, Nóriról és Szvancsiról. Ha rájuk kattintasz, nagyban is kinyílnak. De Csambi és Laci blogján idővel találsz továbbiakat is.




 

Felfedeztük, hogy a turócszentmártoni (Martin) fellépésünkről két kritika is megjelent a Scénická žatva fesztiválújságjában. Akit érdekel, itt elolvashatja, miként vélekedtek az előadásunkról. Egy valami mindenesetre elgondolkodtató: a cikkekben egyszer sem szerepel, hogy magyar nyelvű volt az előadásunk, és a szlovák fesztivál nézői egy kukkot sem értettek a szövegünkből...

 A Galériába is feltöltöttünk néhány martini fotót, amely az előadásunk közben és után készült. Aki pedig nem tudja, miről is van szó, annak ajánlom Nóri beszámolóját.


Kuklis Kati vezetésével a HomoDram ismét megkezdte a közös munkát. Többen kérdezték, dolgozunk-e új darabon. Nos, a darabválasztás még várat magára, egyelőre játékos foglalkozásokat tartunk, ismerkedünk egymással, hiszen a társaság két új taggal is kiegészült. Az új évadtól Miszi és Vera erősítik a csapatot. Tengeren túli "kiruccanása" után visszatért a játszók közé Gaál Juli is. Felvételünk a november eleji, első próbán készült az MKKI-ban. A Szőttes pozsonyi próbaterme - úgy tűnik - egylőre nem fog a rendelkezésünkre állni, de valamit majd csak kitalálunk...


November 19-én egy igen jelentős történelmi és fényes színházi pillanatnak lehettek tanúi azon szerencsések, akik elmentek megnézni a magyarok Hold-hódítási kísérleteit az Astorka színházba. Nagyon kevésen múllott, hogy nem Szvancsi és LacPac lett az első magyar Hold-hódító emberpár. A dolog úgy esett, hogy arra a nagyon cseles kérdésre, hogy a közmondás szerint mi nem esik messze a fájától, Szvancsi mondta ki leggyorsabban a helyes választ, majd miután felszólították őt a színpadra, párjául Lacit jelölte meg. A színpadon a legyőzendő ellenfél a Mucsi Zoltán-Csákányi Eszter páros volt. Két feladatot kellett teljesíteniük, és nyugodt szívvel bevallhatjuk, hogy nemes küzdelemben maradtak alul a mieink. Ha Szvancsi kicsit bátrabb a koktélparadicsomokkal, akkor a mi homodramos párosunkat lőtték volna fel a Holdra. Egy pillanat erejéig még úgy tűnhetett, hogy mégis ők lesznek a szerencsés Holdtelepesek, mikor Császárné Rotten Edit végülis úgy döntott, mégsem ijed meg a teleportálástól.

Maradok tisztelettel, továbbra is bízva abban, hogy jövőre jó lesz nekünk,

Dr. Zigóta

 


 

HomoDramNagy örömmel jelentjük, hogy szombaton megszületett az első HomoDram-baba!

Alt Sárának társulatunk egykori tagja, Kapczy Ildikó adott életet. Az első hírek szerint anyuka és kislánya jól vannak, ezúton kívánunk nekik sok boldogságot és jó egészséget.

Sáráról még nincs fotónk, Ildikóról a mellékelt felvétel két évvel ezelőtt, első előadásunkon készült.
 


Pénteken a HomoDram egy emberként izgul majd Rakottyay Katiért, akinek bemutatója lesz a tatabányai Jászai Mari Színházban.

Ezúttal nem rendezőként, hanem színészként mutatkozik be Peer Krisztián Szorongás orfeum című darabjában, amelyet Perényi Balázs állított színpadra. A mi Katyink hónapok óta együtt próbál a Balázs által összeválogatott társulattal.

A HomoDram csapatának nagy része tehát pénteken Tatabányára utazik, hogy ott lehessen a bemutató előadáson.

Nagyon szorítunk, Kati!



Még egy premierre került sor a héten. Kuklis Kati, aki az előző darabunkban játszott, és aki Rakottyay Katitól most vette át a HomoDram rendezői feladatait, hétfőn a Szlovák Televízióban debütált. Kati a magyar nyelvű híreket olvasta az STV 2 csatornán. Elfogulatlanul állíthatjuk, hogy derekasan megbirkózott a feladattal. 

Ha valaki élőben is szeretné látni őt, minden hétfőn este hét óra után tíz perccel megteheti.

 


 

Büszkén jelentjük, hogy megszületett a második HomoDram-baba!

Kuklis Kati november első napján hozta világra kislányát, Lucát. A boldog szülők (Kati párja Beke Zsolt) a fényképen láthatók.

A HomoDram testületileg gratulál Kuklicséknak, és egy emberként követeli, hogy minél hamarabb láthassa anyát és lányát!

 

Frissítve november 6-án:

Óhajaink meghallgattattak, Kuklis anyuka küldött nekünk egy fényképet Beke Lucáról.

Néhány első reakció a HomoDram-tagok köremailjéből:

Juli: "aztamindenit de kulonosongyonyorugyerecske, mégénis a gyerekekkelnemtúljólkijovo is meghatódtam emekep lattan, még a szavakisosszefolynak :) :)"

Nóri: "de szép..."

Niki: "te jó ég!!!!!! gyönyörűűűűűűűűűűűűűű"

Laci: "Jaj, köszönjük! Csodaszép..."

 


Dicsőséges pillanat: honlapunk egyéni látogatóinak számlálója elérte a mágikus (?) 6666-os számot,  van tehát ünnepelnivalónk, Ajándékul végre-valahára egy kis frissítés: alakulófélben van a Tagok oldal, néhányunkról már olvashattok ezt-azt. Meg ez az a hely, ahol (remélhetőleg hamarosan) mindenki közzéteszi kedvenc fotóját is.

 


 

zokniszinhaz

Mármint a 46. Jókai Napokról, amely szombaton ért véget Komáromban. Nemsokára fotókat is láthattok majd ezen a helyen arról, mi mindent csináltunk a fesztiválon. Elöljáróban csak annyit, hogy a zokniszínházunknak volt a legnagyobb sikere. Az Új Szóban közölt beszámolók sem feledkeztek meg rólunk.

Részletek hamarosan, addig Csambi egyik fotója a keddi előadásról. További zokniszínházas fotók a Gurigongo honlapján.


Most, hogy ilyen szerencsésen (hogy mennyire szerencsésen, az egy nemsokára itt megjelenő beszámolóból majd kiderül) magunk mögött tudjuk a Negyedik nővér utolsó előadásait is, eljött az ideje, hogy új (világot jelentő) deszkákba vágjuk a fejszénket.

A HomoDram csapata idén is ott lesz a Jókai Napokon, ezúttal azonban nem versenyzőként, csupán - a Gurigongo symposium keretében - szórakoztató "elemként".

A komáromi fesztiválon a jövő héten egyszemélyes színházzal és zokniszínházzal töltjük majd ki a jókai napozók szabad perceit. Ez utóbbi próbáján készült ez a fotó is. Majd kiderül, fog-e tetszeni nektek, amit kitaláltunk.


 Kuklis Katival, a Zokniszínház rendezőjével készített interjút Bárány János a Visszhangba, a Jókai Napok napilapjába. A beszélgetést elolvashatjátok a Gurigongo honlapján.


 

Megérte várni, sóhajtott az admin, mikor sikerült abbahagynia a röhögést.

Végre megszületett ugyanis a várva-várt beszámoló arról a Gútán töltött hétvégéről, melynek során gurigongós társainkkal egyetemben igyekeztünk felkészülni a Jókai Napokra.

Azt, hogy mit fogunk ott csinálni, egyelőre fedje balladai homály, KoviKati beszámolójából viszont legalább az kiderül, milyen állatfajta a homo dram.


 

Aktuális előadásunk, a Negyedik nővér még kétszer lesz látható. Legközelebb Somorján, a Városi Művelődési Központban adjuk elő a darabot, június 9-én, kedden. Ennek az előadásnak az lesz a különlegessége, hogy tizedszer játsszuk kedvenc darabunkat. Kezdés este nyolc órakor.

Aki véletlenül lemaradna a somorjai előadásról, annak lesz még egy utolsó esélye vörösre tapsolni a tenyerét (jaj, de szerények vagyunk...!). Pontosan egy évvel a bemutató után Pozsonyban kerül színre Glowaczki vígjátéka. A 10+1. előadás a darab temetése lesz, hiszen nagy valószínűséggel utoljára játsszuk a Negyedik nővért. A helyszín a pozsonyi Meteorit Színház, a kezdési időpont június 10-e, 20:00 óra.

Aki tehát még nem látta, az ne szalassza el az utolsó lehetőséget, és töltsön velünk egy - remélhetőleg kellemes - órát. Mi ott leszünk.


 

Még nem is mondtuk, hogy a Perényi Balázs által Tatabányán színpadra állított Szorongás Orfeum című előadásnak ítélték Budapesten az V. Gyermekszínházi Szemle egyik fődíját. Hogy ez miért érdekes? Azért, mert a darabban játszik a mi Rakottyay Katink is. Mit játszik: énekel is! Aki bele akar pillantani az előadásba, egy részletet itt talál belőle.

 

 



süti beállítások módosítása