A homo dram hétköznapjairól – tudományos értekezés

A homo dramaticust - avagy a játszó embert - tipikus modern kori állatfaj egyikeként tartjuk számon. A homo osztályának a homoalakúak rendjéhez, a dramaticusfélék családjához tartozó faj. Szlovákia nyugati részén költ. Pozsony nagyvárosában, a beton dzsungelében, fák közelében él. Táplálékát kiszemelés és cserekereskedelem útján szerzi be különböző bevásárlóközpontokban. Szakterülete mások szórakoztatása.

HomoDram

Legaktívabb időszaka minden évben június közepére tehető, amikoris délebbi vidékekre költözik, és bemutatja tudását a többi homo álatfajnak egy úgynevezett 46. Jókai Napok rendezvény kapcsán. Ez számítódik a homo dram legkreatívabb és legtermékenyebb időszakának, mivel ekkor válnak ivaréretté - ekkor vannak a szórakoztatás magaslatán. Az effajta átalakulást felkészülés előzi meg.

HomoDram

Ilyenkor a homo dram csoportosan levonul  arra a területre, ami a Vág és Kis-Duna folyók összefolyásánál, Pozsonytól, a fészküktől délkeletre, mintegy 90 km-re található. Triviálisan Gútára utazik különböző tömegközlekedési eszközök segítségével előzetes időpont-megegyezés alapján, túlzott táplálékbevitellel.

HomoDram
Igényeinek megfelelően rendezi be átmeneti fészkét, a Tájházat, amely kiváló földrajzi fekvésének és területi adottságainak köszönhetően könnyen megközelíthető más homofélék által is, akik a felkészülés kapcsán hozzájárulnak ötleteikkel, javaslataikkal, segítségükkel és lelkesedésükkel a közös szórakoztatáshoz. Mivel a legnagyobb ötletek csakis közösen születhetnek.

Nevezhetnénk ezt voltaképpen a homofélék kölcsönös ötletgazdagításának is a jó cél érdekében.

HomoDram
Kezdetben csak maga a homo dram fészkeli be magát az étmeneti lakhelyében. Értékeli a klímaváltozást, megfigyeli és kihasználja a terület adottságait, biztonságossá teszi a pottyantós budit, megtanul küzdeni a környék vérszívó predátoraival (a szúnyogokkal). Összesíti és kibővíti az eddig papírra vetett ötleteket, olcsó és finom táplálékot vadászik a Caretta nevezetű vendéglátói iparegységben, függőhintán pihen meg, majd inkább vízszintes testhelyzethez ragaszkodván elalszik a napon. Az ébredést követően tüzet csihol és elkészül a a többi homofélék fogadására: kincset keres a húsok megsütéséhez, póréhagymát, retket, uborkát, karalábét tisztít és kenyeret szeletel, ahogy azt a hagyomány kívánja.
HomoDram

Miután a rokon állatfaj is megérkezik, rituálisan bendőt töltenek, és leülnek a tűz köré, hogy átadják egymásnak bölcsességeiket. Közben butítinogén italt fogyasztanak az intenzívebb kreativitás érdekében. És teszik mind-mind a rituálé részeként.

HomoDram

 

Az eseményeket követően mindenki álomba szenderül. A másnap reggelt enyhe fejfájás jellemzi, viszont a betondzsungel hívására a homo dram hazatér és a világ legtermészetesebb dolgának tartja, hogy az idei ivarérés az eddigi legjobb lesz.

 

KoviKati

Fotó: Miszi, Laci

 



süti beállítások módosítása