Viktor beszámol. Ó...

avagy

élménybe számolok
 

Ha Pécsre mész, vigyél magaddal törülközőt, különben úgy jársz, mint Robi, és használhatsz alacsony nedvszívóképességű párnahuzatot.


 
Veni

A Student Agency sohasem késik. Most késett. De csak azért, hogy Laci, Nóra és Kati ne érjék el Pesten a pécsi csatlakozást és ihassanak egy sört Zselével és Kingával a Keleti Baross kávézójában. Ami végülis nem okozott nagy bosszúságot senkinek.

HomoDram
Két órával később: vonat, cigiző vagon, kávé, cigiző vagon, Pécs. A pécsi pályaudvarról azt kell tudni, hogy aki még nem volt Pécsett, nem feltétlenül tudja, merrefelé van tőle a város. Miután a HomoDram előfutárai nagy hátorozottan megtorpantak a főbejárat előtt, megérkeztek a fesztivál szervezői kerekeken négy autóval.
HomoDram
A társaság a tervezettnél ugyan két órával később érkezett a fesztivál színhelyére, s lecsúszott a veszprémiekről, de pont elérte a vacsorát (kirántott, göngyölt pulykamell sajttal, zöldbabbal és sonkával töltve, körítés: rizsa és hranolki). Remek vacsora volt. Utána iszkiri
 

 
Vidi

a szegedi csapat előadására, melynek írója, rendezője és főszereplője az a Czene Zoltán volt, akinek színészi képességeit és készségeit két évvel ezelőtt már láthatták a NYEKK tagjai a Maga például eljött ide című darabban. Ő volt a férfi főszereplő.
(Itt jegyzendő meg: a kritika következményeitől tartva, következetes tartózkodás követendő a továbbiakban.)

HomoDram

Még egy előadás és jöhet az első pécsi sör. KME: Kedd volt... – fény derült annak a mindenki által tényként kezelt jelenségnek az okára, hogy miért sikálják a volt drogosok a padlót kefével. Sör.

Másnap nem volt reggeli. Délig éhezés. Délben ebéd (borsóleves, finoman fűszerezett csirke rizzsel és savanyú uborkával). Ezen a napon 280 percnyi tömör színházi élvezetre számíthatott a fesztiválozó. 90 perc: a marosvásárhelyi bábszínészek vizsgaelőadása, többen kijelentették, először élvezték életükben Moliére-t, annak különösképpen Szívek és szarvak című vígjátékát.

HomoDram

80 perc: melynek negyedik percében befutott a csapat többi tagja (Niki, Szvancsi, Robi, Kati, Kati, Juli, Gábor), így a Homodram képviselete négyről tizenegy főre szaporodott, s bár együtt, de külön nézőpontokból nézhettük a pécsiek nyomdafestéket és újságpapírt tűrő Übütragédiáját. Vacsora (milánói makaróni rántott hússal!!!). 50 perc: ez litvánul volt, nem értettem. 60 perc: Debrecen, Gyurmázás, deszkalapok, helybenfutás, kavicsgyűjtés, öngyilkos gondolatok, perverz tettek...

Sör... Talán...

HomoDram

Másnap sem volt reggeli. (Szombatnál tartunk.) Délelőtt próba, a nézőtér és a játéktér kialakítása, a technika belövése. Délben a nézőtér szétszedése és a technika szétszerelése – mivel egy másik csapatnak is szüksége volt arra, amire nekünk is szükségünk lesz majd a későbbiekben. Egykor ebéd (májgaluskás leves, lisztes szósz rizzsel!!!). A csapat egyik fele elindult várost nézni. Miután felszálltak a helyessel ellenkező irányba induló buszra, ami egy megálló után kirakta őket a végállomáson és felszálltak egy másik buszra, ami egy megálló után szintén kirakta őket szintén a végállomáson, betértek a legközelebbi kocsmába és nagy dühösen megittak egy sört.

HomoDram

(Az a kocsma amúgy megér egy fényképet meg egy zárójeles bekezdést: Ez volt az a hely, ahol LigidiLaboda Robi majdnem összeverekedett egy HVCS-vel, a stampedli körtepálinka(ízesítésű szeszesital) viszont HETVENÖT forintba került. Szóval ennyit a helyről.)

A csapat másik fele közben visszatért valami okból a színházba. A délutáni próba pontosan akkor kezdődött, amikor az osztrák csapat előadása. Gráziul volt, nem értettem. Hatkor a pozsonyi csapat lépett színre.

HomoDram
Az előadásról csak annyit, hogy futott már jobbat is (az a jó kis Martin...), meg rosszabbat is (például Zsámbékon), a közönségnek – főként a vendéglátó pécsieknek – tetszett, mi elégedetlenek voltunk magunkkal, szerintünk tempótlan volt és bakis. De szégyenkeznünk azért nem kellett miatta.
Utolsó vacsora (félbehajtott kirántott hús, közte sonka, köret: rizsa és hranolki + savanyúság.)
Nyolckor a fesztivál leghosszabb előadására ülhettek be a legbátrabbak. (110 perc!!!!!) Véleménnyilvánítási tilalom megszegése: mint kiderült, a darab minőségéhez képest túlságosan rövidre sikeredett az előadás. Lehetett volna hosszabb is, mert marhajó volt. By the way – az ELTE hivatalosan félhivatalos Radikális Szabadidő Színházának Brutus című előadásáról van szó. Fél tizenegykor kezdték el Különórájukat a belgrádiak. Szerbül volt, alig-alig értettem.

A végéhez közeledünk.

HomoDram
A csoport pár tagja (kettő darab) úgy dönt, hogy leissza magát. A véletlen úgy hozta, hogy a szerb, a litván, az osztrák és a magyar csapatok pár tagja is hasonló véleményen volt... Az éjszaka történései túllépik a vállalhatóság határát, tehát feledjük örökre...


Viczi (He?) 
HomoDram
Reggeli nincs. De nem is kell. Díj nincs. De nem is kell. Értékelés és díjkiosztás után hamar a pályaudvarra. Vonat, cigiző vagon, kávé, cigiző vagon, szundi, Pest, puszi, puszi, no tsü.

 


Viktor
(Laci belekontárkodásával)
 




süti beállítások módosítása